Om Alexandra

Alexandra Hvalgren är en driven, färgglad och bubblig konstvetare. Hon föddes på västkusten och har sitt hjärta i konsten. Efter gymnasiet begav hon sig till Stockholm för att studera estetikprogrammet med inriktning på konstvetenskap på Södertörn högskola. Efter tre år och med en kandidat i handen samt erfarenhet av att ha jobbat på Bonniers Konsthall beslöt hon sig för att ta sig vidare. Alexandra flyttade till Malmö för att läsa till projektledare på en yrkeshögskola i två år.

I Malmö klickade allt. Tillsammans med en klasskamrat startade hon pepp-podden och hittade hem på sin praktik hos kulturinkubatorn The Creative Plot. Alexandra utvecklade en stor kärlek för kommunikationen kring inkubatorns projekt och entreprenörer. Vid sin examen hade hon startat sin egen firma, Whaleartbranch, och hade jobb som kommunikatör på The Creative Plot och som Digital Media Startegist på systerbolaget Ideon Innovation.

Ur frustration över konstvärldens exluderande skapade hon tillsammans med en vän det hyllade feministiska konstevent-konceptet F/Art – feminism art. F/Art är ett popup-galleri som åker land och rike runt för att sprida energi, inspiration, kultur och kunskap om konsten och feminismens otroliga möjligheter.

Alexandra arbetande i tre år inom innvationsysmet i Skåne, b.la som event- och marknadschef på kontorshotellet och den kreativa mötesplatsen Mindpark och THINK Open Space i Helsingborg. Därefter tog hon en avstickare som projektledare för Doc Lounge Malmö i ett år. Hon, F/art och Whaleartbranch är lokaliserade i Malmö. Alexandra var dessutom under 6 månader 2016 även en del av konstnärskollektivet FRANK.

CV finns tillgängligt här!