F/Art

F/art – Feminist Art är ett popup-galleri som åker land och rike runt för att sprida energi, inspiration, kultur och kunskap om konstens otroliga möjligheter. Vi vill ge plats till våra systrar och bröder som producerar och gör projekt, konst, shops, musik, film och teater. Till alla där ute som vill förändra med hjälp av konsten och feminismen. Vi vill, vågar och kan!

F/Art startade ur en frustrationen av att ”ingen” producerade utställningar och events som fokuserade på unga människors vilja, hopp och driv. Vi älskar människor som är kreativa och gör. Spelar ingen roll hur formen är, en teckning, en låt, en pjäs, en tipspromenad eller en graffitimålning gjort av plywood. Om ingen gör något, kan inget förändras. 

Konsten är vårt svar.
Konsten före allt, allt för konsten.

Alexandra Hvalgren driver F/art tillsammans med Sabina Contreras Nässel. Utställningen har under 2014-2016 ställt ut på STPLN i Malmö, NAU Gallery i Stockholm och konstnärskollektivet FRANK i Malmö. Under dessa tre event har över 1 500 personer varit med och upplevt F/arts gränslösa konstutbud med systerskap och solidaritet som syfte. F/art har dessutom publicerats i flera olika svenska dagstidningar och event-konceptets hemarena för marknadsföring är sociala medier.