Sommarminne 2: Louisiana

I början av sommaren, när det spritter i hela kroppen, åkte jag, David och hans två kompisar Ellinor och David över bron till fantastiska Denmark. Målet var att åka till konstmuseet  Louisiana för att se deras (då) nya Marina Abramoivc utställningen. Hennes första retrospektiva utställning som tidigare varit på Moderna Museet i Stockholm. Eh, jag var dödstaggad.

På plats var flera performance konstnärer som genomför hennes verk ifrån 60-talet igen, fast i nutid. Såklart är detta är av mina absoluta favoritverk, se nedan hur verket såg ut första gången det genomfördes (foto MoMa)!

Marina Abravoic-utställningen håller på tills den 22 oktober, se se se se! Vi kollade också utställningen Academy of Tal R. En dansk konstnär som är älskar färg, skulptur, mönster och navistiska former. Första gången jag såg verk av honom. Det var tydligt att alla i Danmark typ avgudar Tal R. Det var galet mycket folk som såg på en dokumentär om honom i en av utställningsrummen. Medan vi var obildade svenskar och bah VEM ÄR HAN?

Sen åkte vi till Copenhagen Street Food och drack öl, det var amazing.

Translate: In the beginning of summer me and some friends went to the art museum Louisiana in Denmark. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *