Semesterminne 1: Sa Calobra

Det var en av våra sista dagar på Mallorca. Hanna hade läst om en strand som fanns i en gammal ruin. Det var galet svårt att ta sig dit med bil, de värsta av serpentinvägar. Båt blev vårt färdmedel. Det var en varm morgon, redan 32 grader när vi satt och väntade på att båten skulle starta. Vi fick sitta jämte en busslast med turister ifrån längre in på ön. De visste inte ens vart vi skulle åka, jag skrev i princip: P A R A D I S E!

Stranden var en otrolig skönhet. Det tog en stund att gå dit, vi fick gå igenom två grottor med neonlampor. När vi väl var framme försökte vi (som alla andra) sätta upp våra parasoll i stenstranden. Inget funkade så vi slängde undan dem och sprang ner till havet. Sen badade vi 2 timmar non stop. Jag har aldrig badat i så vackert och djupt vatten. Jag försökte pränta in varje sekund och känsla för att komma ihåg allt när jag känner mig stressad, ledsen eller vilsen. I vattnet på Sa Calobra var jag mig själv till 300%, inget hade förändrat hur jag uppfattade världen eller mig själv ifrån när jag badade varje dag på femte vik varje sommar i Varberg som barn.

En av de finaste bilderna tagna på mig någonsin, tack lillebror! Ser nu hur jävla lycklig jag är?!

YAS, jag är ett vattendjuuuur.

Vid kl fyra var det dags att börja åka hem, helt mör av alla bad och sol. Kände mig galet trygg och avslappnad här. Längtade på något sätt hem till Malmö men samtidigt inte, ville stanna tiden. Dock visste jag att vi skulle på Sollers bästa resturang när vi väl var framme i vår lägenhet igen.

Drack massa vin och fick äta en otrolig pannkaka till efterrätt på restaurangen Luna 36 i Soller. Är ni där eller ska dit någon gång? GÅ TILL LUNA PUNKT! Dock behöver man boka bord!

Mallorca, Mallorca, Mallorca, hur kan en ö ha så vacker vatten? Hur kan det finnas så vackra berg och färska fikon i träd som växer vilt? Min familj och bästis var bäst på resan, jag behövde inte styra upp en enda grej. Som de visste att jag behövde 10 dagar utan att vara projektledare. Jag kommer tillbaka, don’t you worry!

Translation: I was at Mallorca during 10 days on my holiday, I had the best time! One day we went to the beach Sa Calobra and ate at the amazing restaurant Luna 36 in Soller. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *