She’s back och älskar berg!

HEJ KOMPISAR! <3
Jag är tillbaka efter lång, lång, lång tid av intensivt men OJ så roligt jobb. I slutet av februari gick jag in i rollen som projektledare för Doc Lounge Malmö och var tvungen att ge det 200% av mitt fokus. Nu är det lite, om lite, lugnare och känner hur allt börjar landa igen. Vilket innebär att jag kan ge er lite kärlek! Jag har dessutom den bästa welcome-back-presenten, bilderna ifrån min resa till Island för någon vecka sedan!  Jag åkte dit med D och hans familj, såg berg, sa OMG varannan minut och åt så god mat. Vi kollar in!

Vi bodde sjukt centralt in Reykjavik. Jag och David kom dit några timmar innan resten av hans familj och hann se fantastisk street art och senare på kvällen tog vi oss ut och kollade in livets kyrka.

Dagen därpå gick, gick och gick vi. Vädret var outstanding och jag fick mina första fräknar på näsan. Vi besökte Islands moderna konstmuseum och såg en utställning med konstnären Louisa Matthíasdóttir (1917-2000). Alltid lika kul att hänga i familj på museum. Se hur alla oavsett ålder, regerar och upplever konsten. Jag och Davids systerdotter hade roligast ihop. Senare på eftermiddag gick jag och David och såg på Harpa, Reykjaviks konserthus.

Vår tredje dag hände det grejer, berg och vattenfall oj oj! Jag, D och hans föräldrar åkte på en otrolig busstur. Vi såg två vattenfall, typ 20 regnbågar, en svart strand och en glaciär. Förstår ni?! Gapade av blown away-känslor hela dagen. Dessutom hade vi så mycket gott i vår matsäck. Årets bästa dag hittills, LÄTT!

KOLLA! BARA 60 METER HÖGT!

<3

När jag tittar på dessa bilder nu, två veckor senare dör jag lite inombords. Jag blev så galet frälst av Island. Det var otroligt skönt att se naturen såhär mäktig. Att förstå att det finns krafter som är större är likes på Instagram och Facebook. Låter töntigt och omedvetet, men det är sanningen. Jobb med marknadsföring och events fokuserar mycket på statistik och det var skönt att bara se något växa, rinna och försvinna utan digitala hjälpmedel. Både på ont och gott såklart. Att se en glaciär smälta gör otroligt ont. Att se NOLL skyltar som handlar om klimatproblemen eller global uppvärmning på plast gör också otroligt ont.

Vår sista dag spenderades också gående. Vi gick först på en marknad och sedan tog vi oss till en ö. En liten men OJ så magsik båttur gav oss allt en önskat i livet. På ön fanns ett 30-tal skulpturer och konstverk samt det finaste caféet. Kunde stannat där i en evighet. Island, Im coming back for you!

Translation: I’ve been occupied with my new job but now Im finally back! A few weeks ago I was on vacation at Iceland with my boyfriend and his family. I freaking love Iceland, Im revisited it sometime in my life! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *