Rikstad, familj, vårsalongen och SJUKASTE maten.

I helgen var jag och min bror och hälsade min pappa som faktiskt fyller år idag! Grattis pappa <3 Våra föräldrar skilde sig när jag var 14 år och Hjalmar var 7 år, därefter flyttade min mamma och vi till Göteborg och pappa till Stockholm. Så jag och Hjalmar har åkt vår del av tåg tillsammans. Men nu hade vi inte varit tillsammans och hälsat på pappa på typ 8-9 år?! Helt sjukt.

Vi började äta otrolig frukost på söder, lite häng på bokhandeln Konst-ig och sedan när vi gick genom gamla stan såg vi en lång kö vi riksdagen. Jag bah: vad händer här då?! Då var det en öppen, gratis visning av riksdagen på en timme. Vi bah: KUUUUL!

Glad tjej! Jag var så galet peppad. Lärde mig hur mycket som helst! Vill så gå tillbaka på några av de öppna sessionerna när statsministern kommer dit och får försvara sitt arbete. Var femte torsdag kl 16:00, alla i Sthlm —> bara gör det! Ta med godis och njut av demokrati.

Kolla kolla, min fina pappa! Vi fick gå in i finansutskottets mötesrum. Ett gammalt bibliotek fullt med protokoll ifrån 1930-talet.

En kort stund fick vi vara i första kammaren som användes som en av två kammare fram till 1970-talet.

Sen fick vi se på alla byst som har gjorts av de statsministrar som suttit mer än 8 år. Fanns ju inte en enda kvinna. Det fanns ett ”kvinnorum” med porträtt och konst av de kvinnor som varit de första talmännen, partiledare och riksdagsledamot. Men det är helt galet att vi ännu inte haft en kvinnlig stadsminister. Fuck att vi är ett av världens mest jämställda land.

Sen gick vi till Vårsalongen och såg sådan fantastisk konst. Vi hade det 10 av 10! Alltså vilka skatter de hade valt fram detta år. Ingen mindre än Magnus Uggla hade suttit med i juryn, så kul!

Om ni inte har gått dit än, kör bara! I år är de lokaliserade på Malmskillnadsgatan för de renoverar lokalerna på Djurgården. Så nice att shoppa och luncha i stan och sedan kolla på första klass svensk samtidskonst.

Gulliga syskon.

På vägen till Miss Voon där vi hade reserverat bord gick vi förbi de här knäppa husen.

Sist men inte minst: MISS VOON I LOVE YOU. Alltså maten var så god att jag inte kom ihåg att ta bilder pga helt hänförd av våra drinkar, sashimi och hummer tacos!? Dessutom delade vi på deras dessertbricka. OMG vilken helg. Åh fina bror och pappa. Stockholm kändes till och med okej och fint att hänga i.

Translation: I was in Stockholm to celebrate my dad’s birthday with my brother! We saw amazing art, visited the parlament and eat the best asian fusion food ever. 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *