Rita Ackermann @Malmö konsthall

I december gick jag en del på utställningar utan att uppdatera bloggen. B.la var jag, pappa och min lillebror Hjalmar på Malmö konsthall. Vi såg utställningen Försvinnandets Estetik med Rita Ackermann. De första meningarna i utställningskatalogen sa följande; ”Rita Ackermann slog igenom på New Yorks konstscen i början av 1990-talet med sina stilrena, men samtidigt suggestiva skildringar av kvinnokroppen. Hennes stora målningar av nymflika flickor tecknade med linjer som frammanar både skönhet och fulhet blev mycket uppmärksammade och gav henne en plats i samtidens kulturliv”. 

Vi hade varit och handlat de första julklapparna och Hjalmar handlade för första gånge. något på Second Hand *mitt hjärta kunde inte vara stoltare*. Han köpte en adventsljusstake, guuuuuuullig. Sen tog vi en pause i shoppandet och kollade på konst. Jag tyckte speciellt om Ackermanns målningar som såg ut som svarta tavlan där hon hade suddat ut vissa motiv men de syntes fortfarande. Hur skissandet och själva porträttet tillsammans skapade konstverket. Sen tecknade hon storskaligt och ofta porträtterade kvinnokroppen eller begreppet ”flickan”. Då kan få saker gå fel enligt Alexandra Hvalgren.

Tyvärr var sista dagen för utställningen den 22 januari men googla Rita Ackermann och få massa inspiration! Jag är så taggad för att se vad nästa utställning är på Malmö konsthall, älskar ju denna otroliga konsthall. Heja heja heja dom!

Translation: In December me, my dad and brother was at Malmö konsthall and saw a solo exhibition by Rita Ackermann. It was fun, delicate and political. Basically everything I like. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *