Berlin baby

Processed with VSCO with c1 preset

För en vecka sedan anlände jag till Berlin, Kreuzberg, Mehringdamm för att spendera hela helgen med dessa tre gulliga; Ellinor, D och David. Vi åkte ifrån Malmö klockan halv åtta på morgonen och rullade in till Berlin vid klockan fyra. Började helgen med att dricka BUBBEL köpt på färjan!

Processed with VSCO with f2 preset

Vi gick ut och diskuterade politik, att vara sexig och drack stora ölglas på rökig bar på kvällen. Tog 0 kort pga CARPE DIEM. Men på lördagsmorgonen åt vi den godaste frukosten någonsin. Detta var dryckernas dryck för en halvbakfull alex. Drack typ te med färsk myta tre gånger om dagen hela helgen.

Processed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 preset

Efter frukost tog vi världens finaste promenad utan ett moln på himlen till museet Berlinische Galerie. Ett modern museum som visade den moderna konsten som har skapats i Berlin ifrån slutet av 1800-talet tills idag. SJUKT intressant och givande. Framförallt om man jämförde med vilka samlingar det finns i Sverige. Jag brukar inte tycka så mycket om att kolla på samlingar med alltså detta var S Å  B R A.

Processed with VSCO with f2 preset

Det fanns också en JÄTTEKYCKLING som var upphängt som ett dinosaurieskelett. Alla delar var utskrivna från en 3D-skivare och vi stod med våra munnar öppna ganska länge. Konstnären heter Anderas Greiner och har tidigare varit en del av Olafur Eliassons master class vid Berlins konsthögskola *DÖR AV COOLHET*. Resten av helgen var kycklingar ett stort intresse.

Processed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 preset

Det sjukaste var dock när vi gick in rummet som innehöll verket The Art Show av Edward Kienholz och Nancy Reddin Kienholz. Vi trodde det var ett helt rum där riktigt människor stod och kollade på konst. När det i verkligheten var avgjutningar av människor som hade en munkorg för munnen som var kopplat till en inspelning. Tryckte man på en knapp fick man höra intellektuella konstkommentarer angående konstbegreppet på flera olika språk. Det fanns tom en svensk gubbe!

På hemsidan står det följande; ”Edward and Nancy Kienholz made models of their friends using plaster casts. They all have ventilation flaps from scrapped cars installed and diguised as mouth-pieces emitting not only warm air but also long, complicated texts on art spoken by the people they represent. the sound effects of a private viewing provide a discreet backround accompaniment. 

The picture thus shows a scene from the art trade of the 1970s, set in a critical context. Sense and nonsense, reality and illusion, art and the art trade are brought to life here and can be reorganised into a great variety of different pictures and new contexts”.

Processed with VSCO with f2 preset

Hejdå museet! Resten av resan får ni höra sen! Puss!

Translate: I was in Berlin last weekend and had the best time ever! Love that city to death. We were the Berlinische Galerie and looked at so much art. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *