Konst och Köpenhamn-vecka!

img_0395

Hej bästa människor! Hoppas ni har en bra start på er vecka och den bästa tisdagen i livet! Jag tänkte vi skulle kolla lite på hur min förra vecka såg ut, det är inte megamycket bilder pga att jag ägnande nästan hela helgen att vara magsjuk och ha feber ;( Men meeeeeen- kolla vilken fin lapp jag och Mia hittade när vi var ute och gick förra veckan!

img_0713 img_0712-1

Moderna Museet i Malmö har just nu en utställning som heter ’Konstnären’ och handlar om konstnären som begrepp och dess utveckling i vår moderna samtid. Det finns massa självporträtt men också en äkta Rembrant (kors i taket!) men det verk jag gillade allra mest var Fia-Stina Sandlunds installation Konstnärsklubben. Ni kan lyssna på det och uppleva det själva här! Det är en inspelning med flera av de män som är med i konstnärsklubben, en klubb av konstnärer som är endast är till för män. Fia-Stina frågar b.la vad hon missar eftersom hon inte får vara med i klubben och de svarar att inbland kan man faktiskt inte få vara med, vissa rum är of limit. Det är ett GALET roligt verk. Men också ett så sjuk SORGLIGT verk som jag blir så arg av.

Min mamma var med när jag var där och det var nog första gången jag fick se henne verkligen förstå vilket patriarkat vi har i vårt samhälle och hur mycket det fortfarande påverkar yngre genrationer. Hon blev mycket tagen av verket medan jag satt och skrattade och byggde på argument för hur mycket jag kommer kämpa för vår värld och mina döttrar och systrar i framtiden. Fin stund.

Processed with VSCO with g3 preset

I torsdags åkte jag som sagt till Köpenhamn för möten och häng med mig själv. Då träffade jag denna stjärna, Amanda! Som förhoppningsvis kommer bli min praktikant i vår! Vi var på ett café som heter Bevar’s, stor rekommendation! Sjukt, sjukt, sjukt goda smörrebröd.

img_0739 img_0740
Processed with VSCO with f2 preset

Sen gick jag på COS och hittade denna fantastiska blåa tröja. De hade det sjukaste selfie-ljuset där inne. OMG. I helgen öppnade ju faktiskt COS i Malmö – Ä N T L I G E N. Kommer aldrig behöva lämna min älskade stad igen. Älskar vi inte mina nya byxor också?

Processed with VSCO with f2 preset

Innan jag åkte hem till Svea rike igen gick jag förbi denna fina Street Art målning.

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with g3 preset

Jag åkte hem, slängde alla min kassor på golvet, pussade på D och begav mig sedan till Skånes konstförening för eventet Malmötxt som b.la min kompis Alice och hennes kille Ludwig arrangerar. Underbart event då poesi ifrån Malmö, resten av Sverige och världen läses upp. Antingen live på scen eller ifrån Skype eller Google Docs-dokument. Alltså så sjukt jävla bra. Gå nästa gång! Jag kommer sitta längst fram. Nästa event sker den 9 december, man kan köpa bärs, det är massa pauser och konst! What’s not to like!

Under en pause i torsdags kollade jag även på utställningen som Skånes konstförening hade på plats. En utställning vid namnet ’Keep in Touch, den nya kvinnogruppen’. HELT GALET SJUKT JÄVLA FINA UTSTÄLLNING. Den hade allt jag älskar; samtidssymboler, skulpturer, installationer, politik, textil, keramik, systerskap och feminism. Se den.

Processed with VSCO with f2 preset

I fredags var jag på kurs med mitt jobb i Pålsjö Skog. Vi gick i skogen, jag pratade om konst och vi lärde känna varandra lite mer. Sen åkte jag på fest med D, dansade och skrattade, vaknade upp på lördagen fick feber och sedan magsjuka. Kul va? Tur att veckan var typ den bästa. Konst är bäst. Alltid. Puss.

Translation: Last week was so amazing! But for fever and get really sick in my stomach this weekend. So this is it for last week!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *