The Jealous Curator

thejealouscurator-screenshot

Jag tänkte dela med mig av mitt bästa blogg, bok & podd-tips. Många känner nog redan till bloggaren/workshopledaren/pedagogen/författaren Danielle Kryssa som skriver bloggen The Jealous Curator. En blogg som utgår ifrån att Danielle skriver och lyfter upp konstnärer, konstnärskap och illustratörer som hon själv hade önskat att hon kommit på. The Jealous Curator har funnits i många år och var en av de första konstbloggarna som försökte presentera ett koncept istället för sitt eget konstnärsskap. Hon skriver om så fina, konstiga och komplexa konstnärer som jobbar med olika teman. Det är en fantastisk inspirationsbank änna! Jag är inne där varje dag, BIBLE.

dkrysa_creativeblock_book

Såklart har Danielle även skrivit en bok där konstnärer själva berättar om hur just de klarade av att leva på sitt konstnärskap. Intervjuerna är roliga och tar fram de mest roligaste historierna att jobba med konst och vilket driv och vilja det krävs för att försöka om och om igen. Dessutom presenteras det projekt som ger vem som helst eld i backen och får en att vilja förverkliga allt man någonsin tänkt på ca NU. Boken, som heter, Creative Block, kan man köpa här!

Danielle-1024x1024 tjc_podcast_ituneslogo2

Daniella är en sådan amazon att hon dessutom har en podcast som heter Art for your ear. I varje avsnitt intervjuar hon en ny konstnär som hon oftast har haft med i bloggen men aldrig träffat. De pratar om hur de känner till varandra och konstnärens resa i konstvärlden. Ofta pratar de om motiv och teknik också. MYCKET KUL. Jag lyssnar en hel del på poddar men att se på bilder som tillhör den konstnären hon intervjuar samtidigt som man lyssnar är porr för min konstpedagogiska hjärna.

Caravan

In och kolla på collage, illustrationer, tekningar och läs om otroliga konstnärliga även samt lyssna till de mest roligaste och finaste berättelserna. Jag ger er – The Jealous Curator Experience  2.0!

Translation: My favorite blog in the art world is The Jealous Curator. A blog that also has produced a beautiful and amazing book and a podcast!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *